Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Θεατρική παράσταση «Τομ Τιριτόμ, o μικρός τυμπανιστής»

«Τομ Τιριτόμ, o μικρός τυμπανιστής»
Από την Αριστέα Κοντραφούρη

Πρόκειται για μια διαδραστική και πρωτότυπη παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «ο Το Τιριτόμ και η Πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δυο». 
Το παραμύθι αναφέρεται σε μια χώρα, την Ελκαζίνη, όπου για μια ασήμαντη αφορμή οι κάτοικοι χωρίζουν τη γέφυρα με τις επτά καμάρες. Τώρα πια, το ποτάμι τους κόβει στα δύο και η Ελκαζίνη χωρίζεται στην Έλκα και τη Ζίνη. Οι κάτοικοι χάνουν τη φωνή τους ή μάλλον καλύτερα επικοινωνούν μεταξύ τους ψιθυριστά. Τα ρολόγια σταματούν και τα πάντα αρχίζουν σιγά-σιγά να καταστρέφονται. Ώσπου κάποια στιγμή ο Τομ Τιριτόμ αποφασίζει να ενώσει τις δυο πλευρές κάνοντας κάτι γενναίο. Με μοναδικούς τους σύμμαχους το ταμπούρλο και την αγάπη, και με παρέα του ένα κορίτσι,  αποδεικνύει πώς «ο τσακωμός μόνο φτώχεια φέρνει στην καρδιά»!  Τα παιδιά  θα συναρμολογήσουν τη χώρα με τα τουβλάκια LEGO, χριστουγεννιάτικες μπάλες και θα υποδυθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης  τους βασικούς  ήρωες του παραμυθιού!
 
 Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 21/12/2015, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Τομ Τιριτόμ, o μικρός τυμπανιστής», στο χώρο του σχολείου μας.

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα χρήματα θα πρέπει να τα έχουμε συγκεντρώσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18/12/2015.

Η δράση εντάσσεται  στο κανονικό πρόγραμμα της ημέρας. Τα παιδιά θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν κανονικά, όπως κάθε μέρα.

                                                                                                  Με εκτίμηση/οι νηπιαγωγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου