Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Απολογισμός έως τώρα δράσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την έως τώρα δραστηριότητα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στην προσπάθειά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συμβάλλουν καθοριστικά, η δημιουργική συνεργασία που έχουμε με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για θέματα που παρουσιάζονται ή υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το σχολείο, και βέβαια όπου αυτό είναι εφικτό και δυνατό είναι πολύτιμη και η δική σας συμμετοχή. 

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα έσοδα του Συλλόγου μας προκύπτουν από τις εισφορές συμμετοχής στο σύλλογο και από τα ποσά που κατά καιρούς σας ζητήσαμε (όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ κ.λ.π.). Πιστεύουμε ότι όσο περισσότεροι καταφέρνουμε να πλαισιώνουμε τις δραστηριότητες του συλλόγου κάθε χρόνο, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του σχολείου μας, που όπως θα ξέρετε είναι ήδη αρκετές.

Με το άνοιγμα του Σχολείου μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τις προγραμματισμένες δράσεις μας έτσι ώστε να μπορέσετε να τις εντάξετε στο οικογενειακό σας προγραμματισμό.

Δράσεις έως τώρα:

1.    Αμέσως μετά τη σύσταση του Δ.Σ. του Συλλόγου που αναδείχθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2014, κάναμε την πρώτη συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου ώστε να συζητήσουμε τα θέματα και τα προβλήματα του σχολείου και να συντονίσουμε κοινές δράσεις.

2.    Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων, συναντηθήκαμε τον Νοέμβριο 2014 με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Άννυ Καυκά, και συζητήσαμε τα κτιριακά και τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και παρουσιάσαμε προτάσεις βελτίωσής τους. Από αυτά, ήδη έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά και τα υπόλοιπα είναι ακόμα εν εξελίξει. Αναλυτικά αναφέρουμε πως μετά από δική μας επισήμανση:
     •    Αλλάχθηκε το δάπεδο στο χώρου του κλασσικού τμήματος με λινόλεουμ.
     •  Προστέθηκαν επιπλέον 15 m² προστατευτικές πλάκες στο προαύλιο χώρο του σχολείου, στην τσουλήθρα, στις τραμπάλες και στα μονόζυγα.
     •    Επισκευάστηκαν επικίνδυνα σημεία στους οδηγούς πατζουριών του ισογείου, όπου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού.
     •    Επισκευάστηκε το σπασμένο παγκάκι.
     •    Επισκευάστηκαν όλα τα σπασμένα τραπεζάκια και καρεκλάκια.
     •    Τοποθετήθηκε τεχνητός χλοοτάπητας στον εξωτερικό χώρο του πάνω τμήματος με πρωτοβουλία του Δήμου.
    •    Ήρθαν υδραυλικοί του Δήμου και έλυσαν το σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις τουαλέτες του κάτω ορόφου.
    •    Ήρθαν ηλεκτρολόγοι του Δήμου και επισκεύασαν πρίζες και διάφορα ηλεκτρικά.

3.    Το καλοκαίρι του 2014, με πρωτοβουλία μανούλας του σχολείου, της κας Βίκης Δημητρίου (αντιπροέδρου του τωρινού Δ.Σ.), έγινε δωρεά από τον ΣΠΑΥ (Σύλλογος Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού) το γκαζόν του κήπου μας. Ο Σύλλογος, με δικό του κόστος, έχει αναλάβει τη συντήρηση και φροντίδα του.

4.    Επίσης, στην αρχή της χρονιάς, βάφτηκε όλη η μάντρα του σχολείου με προσωπική δουλειά μπαμπά του σχολείου, του κου Βένη Μπολάνη. Τα χρώματα ήταν προσφορά του Συλλόγου.

5.    Το blog του Συλλόγου το ανέλαβε μανούλα του σχολείου η κα Φαίη Βεβελάκη, web designer. Μετά την παρέμβαση της ανανεώθηκε και συντηρείται σχεδόν καθημερινά από την ίδια, σε συνεργασία με τις δασκάλες του σχολείου, με νέα από τις δράσεις και την καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολείο. Η κα Βεβελάκη ανέλαβε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) του Συλλόγου καθώς και τη δημιουργία μιας σειράς από ενημερωτικές αφίσες, προσκλήσεις και λογότυπα του Συλλόγου (για το μπαζάρ, τα εργαστήρια κλπ).

6.    Παράλληλα δημιουργήθηκε η Ομάδα Γονέων Παπαδάκειου Νηπιαγωγείου στο facebook, από μπαμπά του σχολείου, τον κο Χρήστο Μπούνα (αναπληρωτή ταμία του Δ.Σ.) ο οποίος και τη διαχειρίζεται. Η ομάδα αυτή, μαζί με το blog, εξελίχθηκαν σε ηλεκτρονικά σημεία συνάντησης όπου οι γονείς ενημερωνόμαστε για τις δράσεις που οργανώνονται στο σχολείο και συζητάμε τα θέματα που μας απασχολούν.

7.    Τον Οκτώβριο, κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των δράσεων σχολείου το νέο μεγάλο, υφασμάτινο κουκλοθέατρο από μανούλα του σχολείου, την κα Τατιάνα Τζέρτζι (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.).

8.    Στα μέσα του Νοέμβρη, οργανώσαμε μαζί με τις δασκάλες του σχολείου τη δημιουργία λαχανόκηπου στην μπροστινή μας αυλή. Ένα κυριακάτικο πρωί, ήρθαμε με τα παιδιά μας στο σχολείο, φυτέψαμε σπορόφυτα (λάχανα, μαρούλια, μπρόκολα, ραπανάκια κ.λπ.) και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά παρακολουθούσαν την εξέλιξη τους, μαζεύοντας και μαγειρεύοντας τους καρπούς των φυτών. Το σχέδιο φύτευσης έγινε από παππού μαθητή του σχολείου, κο Γκουργκούλα, ενώ τα φυτά ήταν προσφορά του Συλλόγου.

9.    Αρχές Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη εκδήλωση «τα Παιδιά παίζουν, οι Γονείς συζητούν», όπου έγιναν η 1η Γενική Συνέλευση της ολομέλειας του Συλλόγου και παράλληλα τα παιδιά συμμετείχαν  σε δίωρο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με την ομάδα "Νήπια εν Δράσει" (το κόστος του προγράμματος των δραστηριοτήτων το ανέλαβε ο Σύλλογος). Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι γονείς του σχολείου (απαρτία πάνω από 90%) και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Δ.Σ. και πάρθηκαν αποφάσεις για τις δράσεις της χρονιάς.

10.    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, συμβάλλαμε στην αγορά υλικών για τα εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων κατασκευών του νηπιαγωγείου και  διοργανώσαμε, όπως όλοι ξέρετε, το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με μεγάλη επιτυχία.

11.    Αγοράσαμε τα δώρα (ένα βιβλίο για κάθε παιδί) που μοιράστηκαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Άγιος Βασίλης φέτος ήταν μπαμπάς του σχολείου, ο κος Μπούνας Χρήστος (αναπληρωτής ταμίας του Δ.Σ.).

12.    Με το που έφτιαξε λίγο ο καιρός διοργανώθηκαν και ξεκίνησαν ήδη με μεγάλη συμμετοχή, οι αθλητικές δραστηριότητες κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου μας (με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση ανά παιδί) σε συνεργασία με την ομάδα «Νήπια εν Δράσει» και με την εποπτεία επίσης μανούλας του σχολείου της γυμνάστριας κας Πόπης Σωτηροπούλου (αναπληρωτής γραμματέας του Δ.Σ).

13.    Την Τσικνοπέμπτη ψήσαμε κρεατικά στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας για να γνωρίσουν τα παιδιά μας τις παραδόσεις του τόπου μας.

14.    Συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο Καρναβάλι του Δήμου Γλυφάδας, όπου τα παιδιά παρέλασαν με ασφάλεια και διασκέδασαν ντυμένα καρναβαλιστές.

15.    Έχουμε προβεί σε βελτιώσεις των τάξεων, σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς και βάσει των προτάσεων μανούλας του σχολείου μας, της κας Λίζα Ελευθερίου (γραμματέα του Δ.Σ.) που είναι  αρχιτέκτονας.
Όλες οι βελτιώσεις έγιναν με προσωπική δουλειά και με αγορές μόνο όσων στοιχείων δεν επισκευάζονταν.

•    Τοποθετήθηκαν ράφια στο χώρο του επάνω τμήματος από μπαμπά του σχολείου τον κο Χρήστο Μπούνα. (αναπληρωτή ταμία του Δ.Σ.)
•    Δημιουργήθηκε γωνιά θεάτρου - μεταμφίεσης στην κάτω αίθουσα που μοιράζονται τα δύο τμήματα.
•    Διαμορφώθηκε ο χώρος της δανειστικής βιβλιοθήκης του κλασσικού τμήματος. (με προσωπική δουλειά μπαμπά του σχολείου του κου Θοδωρή Λυγεράκη)
•    Ράφτηκαν κουρτίνες στο πάνω τμήμα από μανούλα του σχολείου την κα Τατιάνα Τζέρτζη (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.).

Το κομμάτι της βελτίωσης των τάξεων είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μόλις ολοκληρωθεί θα μπορείτε   να δείτε τα αποτελέσματα και στο blog του Σχολείου μας.

16.    Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς συντηρήθηκαν και αναβαθμίστηκαν όλα τα pc του σχολείου από μπαμπά του σχολείου τον κο Προβατά Κώστα και μανούλα του σχολείου την κα Ελίνα Τσιρόγκα (πρόεδρο του Δ.Σ.). Επίσης επισκευάστηκε και λειτουργεί το πολυμηχάνημα fax-scanner-έγχρωμος εκτυπωτής το οποίο είχε αγοραστεί από το Σύλλογο Γονέων παλαιότερης χρονιάς.

17.    Προγραμματίστηκε και έγινε, με μεγάλη επιτυχία, η πρώτη εκδρομή του Συλλόγου μας, η επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» στη Μαρίνα Γλυφάδας (χωρίς κόστος μετά από συνεννόηση του Δ.Σ. του σχολείου με τους υπεύθυνους του κέντρου) και το πικ νικ στην παραλία. Τέτοιες εκδρομές θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα, καθώς είναι μία μοναδική ευκαιρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί, να γνωριζόμαστε και να διασκεδάζουμε παρέα με τα παιδιά μας. Θα σας ενημερώνουμε πάντα έγκαιρα ώστε να οργανώνετε το πρόγραμμα σας.

18.    Το Μάρτιο 2015 μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, συναντηθήκαμε εκ νέου με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Άννυ Καυκά για να δρομολογήσουμε τα θέματα που εκκρεμούσαν από την προηγούμενη συνάντηση μας. Σε αυτή τη νέα συνάντηση δεσμεύτηκε η Αντιδήμαρχος να υλοποιηθούν τα εξής:
     
    •    Η τοποθέτηση κινητής τέντας στον εξωτερικό χώρο του επάνω τμήματος σύμφωνα με αρχιτεκτονικό  σχέδιο μανούλας του σχολείου, Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κας Λίζα Ελευθερίου.
    •    Η αναδιαμόρφωση της τουαλέτας του πάνω τμήματος, πάλι σύμφωνα με αρχιτεκτονικό  σχέδιο της κας Ελευθερίου
      •    Αλλαγή όλων των φωτιστικών του σχολείου με νέα με κάλυμμα ασφαλείας.
     •    Προμήθεια δύο ανεμιστήρων-κλιματιστικών δαπέδου (aircooler) για το επάνω τμήμα.

19.     Τέλος, πριν τις διακοπές του Πάσχα οργανώσαμε μαζί με τις δασκάλες του σχολείου μας κυνήγι πασχαλινών αυγών για τα παιδιά. Τα παιδάκια μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού βρήκαν τα κρυμμένα πασχαλινά αυγουλάκια και μετά από «δοκιμασίες» μάζεψαν «στοιχεία» που τα οδήγησαν σε πολλές εκπλήξεις.

Όλες αυτές οι δράσεις, είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς όλων των μελών του Δ.Σ. οι οποίες οργανώνονται με συχνές συναντήσεις και άριστη συνεργασία. Σκοπό έχουν τη στήριξη του σχολείου μας στις όποιες ανάγκες του, τη βελτίωση τη σχολικής ζωής των παιδιών μας και βασική μας επιδίωξη είναι να έχουμε τη δυνατότητα ως σχολική κοινότητα, (γονείς και παιδιά αλλά και δασκάλες) να κάνουμε δραστηριότητες μαζί, διασκεδάζοντας και δημιουργώντας ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Σε όλες αυτές μας της προσπάθειες το σημαντικότερο ρόλο έχουν όλοι οι γονείς του σχολείου, όπου ο καθένας, στο βαθμό των δυνατοτήτων του, προσφέρει ό,τι μπορεί. 

Μετά το Πάσχα, σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε στις επόμενες πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προγραμματίζονται από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Περιμένουμε κι από όλους εσάς τις προτάσεις σας.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

                              Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου