Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Φωτογραφίες από τη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού "Ο Άι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους"

Αλλιώτικη μέρα η Τρίτη στο σχολείο μας! Εορταστική και μοναδική! Στην τάξη απλώθηκε ένα μαγικό παραμυθοσέντονο που μετέτρεψε την κυρία σε παραμυθού! Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη….μπόλικη παραμυθόσκονη και δώστης κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν΄αρχινήσει!
 

Παραμονή πρωτοχρονιάς και   ο Αϊ-Βασίλης ήταν έτοιμος να πηδήξει από το έλκηθρο για να παραδώσει τα πρώτα δώρα της βραδιάς... 
 

Όμως από την αρχή φαινόταν ότι το φετινό ταξίδι του θα ήταν γεμάτο δυσκολίες!


 Ένας βλοσυρός αστυφύλακας του έκοψε κλήση... γιατί πάρκαρε το έλκυθρο παράνομα!


 και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ρούντολφ του μάσησε και το καπέλο! 


Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ο Άι Βασίλης  στο σπίτι του Φανούρη και της Μαριγώς...ήταν  ότι όταν μπει θα αρχίσει να χτυπάει τόσο δυνατά ο συναγερμός που θα τον διώξουν κακήν κακώς!Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Άι Βασίλης βρήκε το μπελά του από διαδηλωτές οικολόγους που θέλανε να ελευθερώσει τους ταράνδους και από εμπόρους που διαμαρτύρονταν επειδή εξαιτίας του δεν πουλούσαν δώρα!

 Και κάπως έτσι ο Άι Βασίλης βρέθηκε στο δικαστήριο. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας παρόντες. Και με τόσα στοιχεία ο μεγάλος δικαστής τον έκρινε ένοχο: 180 χρόνια φυλακη!!!


 Και όλα τα δώρα θα κατάσχονταν και θα καταστρεφόταν!


Οι τάρανδοι του Αϊ-Βασίλη προσπάθησαν να τον ενθαρρύνουν, με ένα θαύμα του ο Αϊ Βασίλης θα μπορούσε να είναι ελεύθερος. Όμως ο άγιος ένιωθε πολύ μικρός και από τη στεναχώρια του δε μπορούσε να κάνει κανένα θαύμα πια!
 


Ποιος λοιπόν θα έσωζε τον Αι Βασίλη από τη φυλακή; Μα η αγάπη των παιδιών φυσικά, που ξεσηκώθηκαν όλα μαζί και ελευθέρωσαν τον Αϊ- Βασίλη!Κρίμα μονο που καταστράφηκαν τα δώρα των παιδιών..... δεν πειράζει...θα μας φέρει του χρόνου δώρα, σκεφτόταν τα παιδιά και το ρίξαν στο τραγούδι για να κάνουν τον Αϊ-Βασίλη να χαρεί!

Πάνω στην ώρα όμως, νέο θάυμα! εμφανίστηκε στο σχολείο και ο αληθινός Άι Βασίλης που κάθισε με τα παιδιά, τους μίλησε και φυσικά τους μοίρασε δώρα!
 Και του χρόνου να ναι όλα τα παιδάκια μας γερά να ζωντανεύουν τα παραμύθια που αγαπάμε και να χτίζουν μ' αυτά τις αναμνήσεις που θα τους γλυκαίνουν τη ζωή!

Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου