Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Συμβουλευτικής Γονέων



Αγαπητοί Γονείς,

Αυτό το Σάββατο, 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ομαδική συνάντηση στο χώρο του σχολείου με την σύμβουλο ψυχικής υγείας, Πόπη Γιαλυράκη. Η συνάντηση θα είναι δωρεάν και μόνο για γονείς (χωρίς την παρουσία παιδιών) από τις 10:30-12:30. Οι δραστηριότητες των παιδιών θα διεξαχθούν κανονικά.

O ρόλος του γονιού είναι από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους. Σαν γονείς, θα θέλαμε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε με έναν «μαγικό» τρόπο, την ευτυχία των παιδιών μας στην μετέπειτα ζωή τους και να τα προστατέψουμε από τις απώλειες και από τις ματαιώσεις. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν. Μπορούμε όμως να επηρεάσουμε δραματικά τον εγκέφαλο των παιδιών μας, που είναι το κλειδί για μια ζωή με νόημα. Με αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της συμπεριφοράς των παιδιών μας ενισχύουμε τις σχέσεις μας και κάνουμε ανθεκτικά και  ανεξάρτητα παιδιά.

Ποιός πρέπει να είναι ο ρόλος του γονιού και πώς επηρεάζει η συμπεριφορά του, τα παιδιά  τα πρώτα χρόνια της ζωής τους; Γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται «άσχημα»; Τι εκφράζει το παιδί με το κλάμα, το άγχος, τον θυμό του; Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να καθησυχάσουν και να αναπτυχθούν; Ποιός  ο ρόλος του παιχνιδιού και ποιος της παιγνιοθεραπείας στην ανάπτυξη αυτή; Με την εκπαίδευση σε ομάδα γονέων, οι γονείς θα μάθουν κάποιες δεξιότητες, πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους όταν αυτά έχουν κάποιο πρόβλημα, πώς  να κάνουν τα παιδιά να  ακούνε τις δικές τους ανάγκες όταν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα και πώς να επιλύουν τις συγκρούσεις τους με τρόπους που δεν θα χαλάσει η σχέση τους και όλων οι ανάγκες θα ικανοποιηθούν.

Σε αυτή την συνάντηση θα πάρουμε μια γεύση για το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και λειτουργία  του εγκεφάλου των παιδιών μας, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες δεξιότητες.

Αν θα θέλατε να συμμετάσχετε στην ομαδική συμβουλευτική συνάντηση, παρακαλώ συμπληρώστε την σχετική φόρμα που θα βρίσκετε στις τάξεις του σχολείου, μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Το Δ.Σ. Συλλόγου Παπαδάκειου Νηπιαγωγείου

Σε συνεργασία με την

Πόπη Γιαλυράκη            
Σύμβουλος Ψυχικής υγείας
Θεραπεύτρια ζευγαριών
Ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού
Πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδας γονέων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου