Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Απολογισμός Συλλόγου 2014-2015

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η χρονιά που πέρασε ήταν εποικοδομητική τόσο για το σχολείο και τα παιδιά μας, όσο και για εμάς τους γονείς και κηδεμόνες. Με πολύ μεράκι, προσωπική δουλειά και κέφι, κάναμε σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση του σχολείου μας σε αρκετά θέματα. 

Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η δημιουργική αυτή προσπάθεια και αυτή τη χρονιά. Αυτό θα το πετύχουμε με τη συμβολή όλων των γονέων του σχολείου μας ώστε να περνάνε τα μικρά μας όμορφες ώρες στην κρίσιμη αυτή ηλικία του νηπιαγωγείου στο χώρο του σχολείου.

Η δράση του Συλλόγου για τη χρονιά που μας πέρασε ήταν η εξής:

Αρχικά, παραθέσαμε τα κτιριακά προβλήματα στην συνάντηση που είχαμε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Άννυ Καυκά. Μετά τη συνάντηση έγιναν τα ακόλουθα:
•    Αλλαγή δαπέδου σε λινόλεουμ στο χώρο του κλασσικού τμήματος
•    Τοποθέτηση χλοοτάπητα στην πάνω τάξη με δωρεά του Δήμου
•    Επισκευές:
   1.    Επικίνδυνες γωνίες σε παντζούρια ισογείου στο παράθυρο του κλασικού
   2.    Επιδιόρθωση στις τάβλες στο παγκάκι της αυλής
   3.    Απόφραξη τουαλετών
   4.    Επιδιόρθωση σε πρίζες και ηλεκτρικά
   5.    Προμήθεια 2 air coolers

Μετά και τη δεύτερη συνάντηση που είχαμε, αναμένουμε τα ακόλουθα και θα προσπαθήσουμε να τα εξασφαλίσουμε με τις φετινές ενέργειές μας:
•    Τέντα στην είσοδο της πάνω τάξης
•    Διαμόρφωση τουαλέτας στο πάνω ολοήμερο βάσει του σχεδίου που κατατέθηκε από την φετινή πρόεδρο του Συλλόγου, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας.
•    Αλλαγή φωτιστικών στο ισόγειο χώρο

Βαφή μπροστινής μάντρας με προσωπική εργασία από μπαμπά του σχολείου

Αναβάθμιση, συντήρηση και λειτουργία του blog του σχολείου από τη Φαίη Βεβελάκη. Τα λογότυπα, τις αφίσες κ όλη τη γραφιστική δουλειά που χρειάστηκε μέσα στη χρονιά, την έκανε η Φαίη και η Ελίνα Τσιρόγκα (πρόεδρος του Συλλόγου για τη χρονιά που μας πέρασε).

Δημιουργήθηκε η ομάδα γονέων στο Facebook (ΠΑΠΑΔΑΚΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ), όπου ανταλλάσσουμε απόψεις, νέα και ενημερωνόμαστε σε θέματα που αφορούν τα μικρά μας κι εμάς ως γονείς.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των τάξεων σε συνεργασία με τις δασκάλες, οι εργασίες που έγιναν με προσωπική δουλειά από μαμάδες και μπαμπάδες με συντονισμό από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είναι οι εξής:
•    Ράφτηκαν κουρτίνες από περσινή μαμά του σχολείου και του Συλλόγου για τα παράθυρα της πάνω τάξης
•    Ράφτηκε κουκλοθέατρο από την ίδια μαμά
•    Δημιουργήθηκε γωνία μεταμφιέσεων για τα παιδιά των τάξεων του ισογείου. Μπήκε καθρέφτης ασφαλείας, κουρτίνες, ράγες, έγιναν κατασκευές
•    Δημιουργήθηκαν ράφια για το ολοήμερο
•    Αναβάθμιση της δανειστικής βιβλιοθήκης του κλασικού

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του σχολείου, συντηρήθηκαν από τον Κώστα και την Ελίνα. Στα πλαίσια των αναβαθμίσεων, επισκευάστηκε και το πολυμηχάνημα του σχολείου, που ήταν δωρεά παλαιότερης χρονιάς από τον Σύλλογο Γονέων.

Βοηθήσαμε τις δασκάλες μας στη διοργάνωση του λαχανόκηπου, που έγινε ήδη και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Για δεύτερη χρονιά, η Γενική Συνέλευση του σχολείου μας έγινε σε συνεργασία με τα "Νήπια εν δράσει". Εμείς συζητάμε τα ζητήματα που μας απασχολούν για το σχολείο μας και τα παιδιά μας παίζουν. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται με έξοδα του Συλλόγου.

Τα Χριστούγεννα συμβάλλαμε οικονομικά για να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά για τα εργαστήρια που διοργανώνει το σχολείο όπου μικροί και μεγάλοι φτιάχνουν μαζί χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ο Σύλλογος στη συνέχεια διοργάνωσε μπαζάαρ με μεγάλη επιτυχία με τις δημιουργίες των παιδιών και των γονέων έναντι συμβολικού αντίτιμου αγοράς. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, αγοράστηκε με έξοδα του Συλλόγου ένα βιβλίο για κάθε παιδί ως το χριστουγεννιάτικο δώρο του Άη Βασίλη.  Τα δώρα μοιράστηκαν από τον Άγιο Βασίλη, περσινό μπαμπά και μέλος του ΔΣ.

Δημιουργήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες τα Σάββατα στο χώρο του σχολείου έναντι μικρού αντίτιμου και σε συνεργασία με την εταιρεία "Νήπια εν Δράσει". Στο τέλος της χρονιάς μας έδειξαν όλα αυτά που έμαθαν και έγινε απονομή μεταλλίων στους μικρούς αθλητές.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, το πρωινό της Τσικνοπέμπτης, μέλη του ΔΣ, βρέθηκαν στο σχολείο όπου έψησαν κρεατικά για να γιορτάσουμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. 

Τις Απόκριες συμμετείχαμε στο Καρναβάλι του Δήμου ως η Χώρα του Ποτέ με νεράιδες και πειρατές και ανοίξαμε την παρέλαση του Δήμου μαζί με ένα ακόμα νηπιαγωγείο.

Στα πλαίσια των δράσεών μας ως Σύλλογος, διοργανώναμε εξορμήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα τα Σαββατοκύριακα σε κοντινά μέρη. Επισκεφτήκαμε στην παραλία της Γλυφάδας, την οργάνωση Αρχέλων για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας και κάναμε πικ νικ στην παραλία!

Το Πάσχα τα μέλη του Συλλόγου διοργάνωσαν Κυνήγι Πασχαλινών Αυγών για τα μικρά μας στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με τις δασκάλες.

Η φωτογράφιση της χρονιάς έγινε από τη Λίζα Ελευθερίου και το ενθύμιο που μοιράστηκε στα παιδιά, κατασκευάστηκε αποκλειστικά από τα μέλη του Συλλόγου και περιείχε τις φωτογραφίες της τάξης, ατομική, CD με φωτογραφίες από όλη τη χρονιά τραβηγμένες από τις δασκάλες και τη Φαίη, και το DVD της γιορτής.

Στη θεατρική παράσταση πάντα σε συνεργασία με τις δασκάλες, συμβάλλαμε καθοριστικά στη διεξαγωγή της βοηθώντας και συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία ενεργά στη γιορτή. Η διοργάνωση της γιορτής στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σχεδόν όλοι οι γονείς του σχολείου έλαβαν μέρος σε αυτή! Σε συνέχεια της γιορτής αυτής, ο Σύλλογος διοργάνωσε μετά την παράσταση, πάρτι με φαγητό στο χώρο του σχολείου, με συνοδεία μουσικής κομπανίας όπου χορέψαμε και γελάσαμε. Η Βανέσα, μαμά του σχολείου, μας έφερε μέχρι και σιντριβάνι σοκολάτας!!!

Επίσης, ένα απόγευμα, διοργανώσαμε θερινό σινεμά στον κήπο του σχολείου και ψήσαμε ποπκορν για τα μικρά μας.

Κι επειδή μαζί με τα παιδιά μας περάσαμε κι εμείς καλά, οι συναντήσεις μας συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της χρονιάς όπου συναντηθήκαμε για μπάνιο στο Καβούρι μέχρι αργά το βράδυ και πήγαμε και θερινό σινεμά τον Σεπτέμβρη! 

Ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Σχολική χρονιά. Ελπίζουμε πως και φέτος με τη συμμετοχή σας θα περάσουν πρώτα τα παιδιά μας και μετά εμείς το ίδιο καλά, ίσως και ακόμα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου