Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή σχολική χρονιά!

Αγαπητοί γονείς,
 
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια βασικά ζητήματα λειτουργίας και οργάνωσης του νηπιαγωγείου μας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ:

Το ωράριο λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος είναι το εξής:                    

Ώρα Άφιξης: 8:00-8:15           
Ώρα αποχώρησης: 15:45-16:00 

Το ωράριο λειτουργίας του κλασικού τμήματος είναι το εξής: 

Ώρα Άφιξης: 8:00-8:15           
Ώρα αποχώρησης: 12:15-12:30    
 

Το ωράριο θα πρέπει να τα τηρείτε με συνέπεια και αυστηρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους  και μόνο αν συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος να παρεκκλίνετε απ’ αυτό (και αφού πρώτα έχετε ενημερώσει τη νηπιαγωγό του παιδιού σας). 

Τα παιδιά θα πρέπει να έρχονται και να αποχωρούν από το σχολείο μόνο με τη συνοδεία ενήλικα. Τα ονόματα όλων όσων θα παίρνουν το παιδί σας θα πρέπει να τα σημειώσετε στη σχετική υπεύθυνη δήλωση που σας δώσαμε. Αν αλλάξει ο συνοδός που θα παρει το παιδί σας το μεσημέρι φροντίστε να μας έχετε ενημερώσει απ’ το πρωί. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους στο πεζοδρόμιο. Πάντα να τα συνοδεύετε ως την τάξη του Νηπαγωγείου.


Η  ΤΣΑΝΤΑ  ΤΩΝ  ΜΙΚΡΩΝ  ΜΑΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ:

Κάθε παιδί πρέπει να έχει καθημερινά μαζί του:
-Την τσάντα του (μαρκαρισμένη με το ονομά του και το τμήμα στο οποίο φοιτά)
-Το δεκατιανό του φαγητό: κάτι εύκολο και υγιεινό (αποφύγετε τα πατατάκια, τις σοκολάτες, τα συσκευασμένα προϊόντα με συντηρητικά κλπ). Προτιμήστε ένα φρούτο (καθαρισμένο και κομμένο μέσα στο ταπεράκι τους) ή ένα σάντουιτς, σπιτικό κέικ κλπ.. Αποφύγετε το αυγό! (μυρίζει πάρα πολύ και ο χώρος μας είναι πολύ μικρός).
-Ένα πλαστικό πιάτο σε περίπτωση που δεν είναι το δεκατιανό του μεσα σε ταπεράκι.
-Ένα μπουκάλι με νερό ή ένα εύχρηστο παγουρίνο που να κλείνει καλά.
-Μια καθαρή υφασμάτινη πετσέτα ή υφασμάτινο σουπλά για να στρώνει κάτω από το πιάτο του την ώρα του δεκατιανού και του μεσημεριανού.
-Μια πλήρη αλλαξιά ανάλογη με την εποχή (και εσώρουχα) τοποθετημένη μέσα σε μια σακουλίτσα για να μην λερώνεται και ξεδιπλώνεται.
-Το  τάπερ με το μεσημεριανό του φαγητό (για τα ολοήμερα τμήματα), κλεισμένο σε σακουλάκι και μαρκαρισμένο με το όνομα του παιδιού. (Παρακαλούμε γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα τόσο στο καπάκι όσο και στο κυρίως σκεύος για να αποφύγουμε τα μπερδέματα, ειδικά τον πρώτο καιρό). 

Για τα παιδιά του κάτω ολοήμερου: Το τάπερ θα πρέπει να είναι μεταλλικό με μεταλλικό καπάκι και να κλείνει καλά.  Δεκατιανό και μεσημεριανό να μην είναι μαζί στην ίδια σακούλα. 
Για τα παιδιά του πάνω ολοήμερου: Το τάπερ θα πρέπει να είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και να κλείνει καλά.  Δεκατιανό και μεσημεριανό να μην είναι μαζί στην ίδια σακούλα. 

Για τη μεσημεριανή χαλάρωση (μόνο για τα παιδιά του ολοήμερου):
Για το πρώτο διάστημα ένα  μικρό μαξιλαράκι (π.χ. σαν τα μικρά τετράγωνα που χρησιμοποιούμε σαν διακοσμητικά στον καναπέ) και ένα μικρό σεντονάκι  μαρκαρισμένα με το όνομα του παιδιού. Να σημειώσουμε εδώ ότι το μικρό μέγεθος μας βοηθάει να τα φυλάμε νοικοκυρεμένα και καθαρά στο χώρο του σχολείου δεδομένου ότι δεν έχουμε αρκετό χώρο αποθήκευσης.

Σε σχέση με τα υλικά που θα χρειαστούμε καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του σχολείου θα ενημερωθείτε στην συγκέντρωση γονέων που θα κάνουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Καλή σχολική χρονιά! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου